ΠΑΝΣΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

εισαγωγη

Έλα να ζωγραφίσεις μαζί μου αυτό το μικρό λουλούδι με τις βιολετί αποχρώσεις και τα πέταλα σε σχήμα καρδιάς, τον όμορφο πανσέ.

Η λέξη “πανσές” προέρχεται από τα γαλλικά, από την  λέξη  pensee, που σημαίνει «σκέψη». Η γαλλική λέξη pensee προέρχεται από τη λατινική λέξη pensare που σημαίνει να εξετάσει ή pendare που σημαίνει να ληφθούν τα πάντα υπόψη.

Ο πανσές συμβολίζει την αγάπη ή τον θαυμασμό κάποιου προς κάποιον άλλο.

Το λουλούδι επέλεξε ως σύμβολο η Κοινωνία των Ελεύθερων Σκεπτόμενων (Free Thinkers Society), μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν τρόπο σκέψης που ήταν απαλλαγμένος από κοινωνικούς περιορισμούς, προσδοκίες, συναισθήματα ή θρησκευτικά δόγματα. Στην υψηλότερη μορφή της βασίζεται στην καθαρή λογική και  εκλογίκευση. Η επιλογή έγινε, επειδή η λέξη pansy (στα αγγλικά) είναι από το ρήμα penser στα γαλλικά, που σημαίνει να σκέφτεσαι. Πηγή

Ο ρόλος μου είναι να σε ενθαρρύνω να παρατηρήσεις τα χρώματα, τα σχήματα, το φως τη σκιά και να αποτυπώσεις ελεύθερα πάνω στο χαρτί αυτά που βλέπεις, που αντιλαμβάνεσαι και έχουν σημασία για εσένα. Δεν πειράζει αν στην αρχή οι γραμμές δεν είναι ακριβείς, κάθε λουλούδι της φύσης είναι διαφορετικό.

Με την εξάσκηση τα μάτια σου θα εκπαιδευτούν και με τον καιρό θα αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τις αναλογίες, τα χρώματα και τους όγκους. Η ζωγραφική θέλει εξάσκηση, δε θέλει ταλέντο!

Καλή επιτυχία!

Μάριον 30.04.2020

©2021 The Art Flip
All rights reserved
X